onsdag 17 juni 2009

M blir anställd på rättsläkarstationen

M var lycklig, Nu hade hon hittat en arbetsplats där hon trivdes och där alla trivdes med henne. Hon hade blivit sekreterare på rättsläkarstationen.
M hade alltid älskat makabra historier. Hon kom hem och berättade de hemskaste historier. En dag meddelade hon glädjestrålande att hon hade fått en ny väninna. Väninnan hade varit gift med en präst som hade haft samlag med lik, nekrofili.

Chefen för verksamheten hette Hjalmar Sjövall, son till den legendariska Einar Sjövall, Enligt M trivdes inte Hjälmar särskilt väl med sitt arbete, han var ofta deprimerad. En gång åkte Hjalmar Sjövall tåg till Kalmar för att utföra en rättsmedicinsk obduktion. Det var till slut något oklart vem den döde egentligen var och Hjalmar sågade av huvudet för att ta med till Lund för tandundersökning. Huvudet stoppades i en påse och Hjalmar la upp huvudet på bagagehyllan. Så kunde det gå till på 50-talet.

Doktorer som arbetade på rättsläkarstationen det året mindes henne flera decennier efteråt när vi träffades på läkarmöten.


Inga kommentarer: